Jedna grupa, jedna alijansa, mnoga partnerstva

Grupa Renault


Grupa Renault je međunarodna kompanija sa francuskim korenima i bogatom istorijom koja traje više od 115 godina. Prisutni smo u 128 zemalja. Dizajniramo, proizvodimo i prodajemo putnička i laka komercijalna vozila tri marke: Renault, Dacia i RSM. Zahvaljujući jedinstvenoj povezanosti sa Nissanom i strateškim partnerstvima, postali smo četvrti proizvođač automobila na svijetu. Sada zapošljavamo više od 120.000 ljudi širom svijeta koje motiviše zajednička strast: automobili.

Grupa Renault


Saznajte više o Renaultu

Upoznajte nas bolje

Naša istorija
Naša istorija
Otkrijte istoriju naše Grupe – sve od 1898. do danas.
Naša grupa
Naša grupa
Posetite službene međunarodne stranice grupe Renault.
Stranice su na engleskom jeziku.

Naši ljudi, naša marka

Automobili, naša strast


Renault i naše marke

Renault, Dacia i Renault Samsung Motors. Tri marke naše grupe sa svojim međusobno nadopunjujućim geografskim strategijama i položajima na tržištu privlače sve veći broj korisnika širom svijeta. Tokom 115 godina postojanja, naša grupa je svoj identitet izgradila na osnovama praktičnih tehnologija koje su dostupne svima.
Renault
Globalna marka grupe Renault je prisutna u 128 zemalja sa izborom od skoro 30 modela u raznim verzijama (putnička i laka komercijalna vozila), kao i u obnovljenim varijantama. Inovacije za bolji život su osnova identiteta marke Renault. Od onog dana 1898, kada se Louis Renault vozio uzbrdo strmom pariskom ulicom rue Lepic, sve do savremene posvijećenosti električnim vozilima i Formuli 1, Renault je uvijek pronalazio nadahnuće u izazovima.
Dacia

Dacia je regionalna marka koja se grupi pridružila 1999. godine. Njeni automobili se prodaju u 43 zemlje u Evropi, Turskoj i Severnoj Americi. Od početka prodaje modela Logan 2004. godine uspjeh marke Dacia se temelji na tri osnove: velikodušnost, jednostavnost i pouzdanost. Njena ponuda obuhvata šest prostranih, jednostavnih i povoljnih vozila. Dacia je osmislila nov pristup za dostupnost mobilnosti i kupcima sa manjim primanjima omogućila kupovinu novog automobila.
Renault Samsung Motors
RSM je lokalna marka grupe koja prodaje vozila u Južnoj Koreji. Ponuda modela obuhvata šest vozila iz srednje i više klase, kao i iz klase sportskih terenaca. Renaultova marka RSM je osnovana 2000. godine. Poznata je po vrhunskom kvalitetu svojih usluga. Marka je 2013. godine započela prodaju modela QM3, sportskog terenca koji je nastao na osnovu modela Captur, i proizvodnju modela SM3 (Fluence) na električni pogon u Busanu.

Renault je takođe i ...

Saznajte još više o Renaultu

Renault i automobilizam
Renault i automobilizam
Otkrijte našu misiju. Renault i automobilizam, više od 115 godina inovacija.
Istorija i kultura
Istorija i kultura
Renaultova veličanstvena industrijska i ljudska avantura obuhvata istorijske modele, sportska dostignuća, inovacije i harizmatične ljude koji su promijenili svijet automobila.
Inovacije i tehnologija
Inovacije i tehnologija
Bavimo se inovacijama i naprednim tehnologijama da bismo poboljšali vaš doživljaj vožnje, udobnost u putničkoj kabini i vašu sigurnost.

Uvijek smo vam na raspolaganju