Istorija i kultura

Renaultova veličanstvena industrijska i ljudska avantura obuhvata istorijske modele, sportska dostignuća, inovacije i harizmatične ljude koji su promijenili svijet automobila.

Naša istorija

Istorija marke Renault
Otkrijte istoriju naše Grupe – sve od 1898. do danas .

Saznajte više o Renaultu

Upoznajte nas bolje

Priča o Renault 4
Priča o modelu Renault 4
Kao treći najprodavaniji model u automobilskoj istoriji i najveći francuski uspjeh širom svijeta sa više od osam miloina prodatih primjeraka u više od sto država, Renault 4 postao je prava automobilska legenda.
Renault, umetnost i kinematrografija
Renault, umjetnost i kinematrografija
1899. Louis Renault se pojavio u filmu za upravljačem svog prvog automobila proizvedenog godinu dana ranije. To je početak istorije ljubavi između Renaulta i bioskopa koja traje više od 100 godina.

Renault je takođe i ...

Saznajte još više o Renaultu

Renault i automobilizam
Renault i automobilizam
Otkrijte našu misiju. Renault i automobilizam, više od 115 godina inovacija.
Renault i okolina
Renault i okolina
Svjesni smo da danas postoje veliki izazovi u oblasti zaštite okoline. Zato smo se obavijezali da smanjimo uticaj svojih aktivnosti i proizvoda na okolinu u toku cijelog njihovog životnog vijeka, od dizajna do recikliranja. S tim ciljem donosimo rješenja i mjerimo njihovu efikasnost; godinu za godinom, generaciju za generacijom.
Inovacije i tehnologija
Inovacije i tehnologija
Bavimo se inovacijama i naprednim tehnologijama da bismo poboljšali vaš doživljaj vožnje, udobnost u putničkoj kabini i vašu sigurnost.

Uvijek smo vam na raspolaganju