Otkrijte Renaultove tehnologije

Inovacije i tehnologija

Bavimo se inovacijama i naprednim tehnologijama da bismo poboljšali vaš doživljaj vožnje, udobnost u putničkoj kabini i vašu sigurnost.

Konceptna vozila i ostale inovacije

Konceptna vozila
Konceptna vozila
Konceptna vozila pokazuju Renaultov inovativni duh. Avangardnog dizajna i tehnologije, stvaraju povezanost između snova i budućnosti.Konceptualna vozila pokazuju Renaultov inovativni duh. Avangardnog dizajna i tehnologije, stvaraju povezanost između snova i budućnosti.
Multimedijalni Renault sistem
Multimedijalni Renault sistem
Renault se može pohvaliti vrhunskim multimedijalnim sistemima. R-Link, R-Link 2, navigacioni sistem Carminat Tom Tom, MEDIA NAV, R&GO itd. Među njima je trenutno inovacija na tržištu R-Link 2* kojim pretražujete internet, pristupate aplikacijama, navigaciji, telefonirate slobodnih ruku, nadzirete svoje vozilo itd. 
*samo kod nekih modela
Sigurnost
Sigurnost
Renault svoja vozila oprema uređajima za pomoć u vožnji koji podsjećaju vozača na odgovornu vožnju (ograničivač brzine, vizuelni i zvučni signal za nezakopčan sigurnosni pojas) i obavještavaju ga (sistem za nadzora vazduha u gumama, kontrolne sijalice). Sva Renault vozila opremljena su i uređajima koji mogu ispraviti greške u vožnji: sistem protiv blokiranja točkova (ABS) sa EBV-om, sistem kočenja u nuždi (AFU), sistem za nadzor stabilnosti vozila(ESP), sistem protiv proklizavanja pogonskih točkova (ASR), varijabilni servo upravljač.

Nova generacija automobila opremljena je i sistemom za pomoć pri parkiranju Easy Park Assist, sistemom automatskog kočenja u nuždi (AEBS), upozorenjem na prekoračenje brzine sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova, sistemom za nadzor mrtvog ugla, sistemom LDW koji upozorava na nenamjernu promjenu vozne trake, sistemom za automatsko prebacivanje dugih i kratkih svjetala itd.

EURO NCAP: Svako vozilo ima vrhunsku zaštitnu opremu. Struktura karoserije apsorbira udarce i istovremeno štiti putnički prostor. Ojačana struktura karoserije djeluje kao zaštitni kavez za putnike. Bočni vazdušni jastuci za glavu i grudni koš garantuju zaštitu putnika u kabini. Novi Renault Espace postao je šesnaesti model marke Renault koja je na zahtevnim testovima Euro NCAP zaslužila ocjenu pet zvjezdica.
Motor i menjači
Motor i mjenjači
Motor i mjenjači nisu samo dijelovi namjenjeni za pokretanje vozila. Oni takođe daju svoj doprinos uživanju u vožnji, osjećaju koji izaziva želja za vožnjom. Osim toga, oni treba da omoguće smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih materija.

Saznajte više o Renaultu

Upoznajte nas bolje

Renault usluge
Renault usluge
Pogledajte ponudu naših usluga na koje se uvijek možete osloniti.
Nova vozila Renault
Ponuda vozila Renault
Kakvo vozilo vam je potrebno? Pregledajte ponudu novih vozila Renault.

Uvijek smo vam na raspolaganju