Renault TRAFIC

Karakteristike

Sigurnost

ESP nove generacije

ESP nove generacije osigurava stabilnost vozila i pokazuje nivo opterećenja kako bi poboljšao ispravljanje smera vozila. U serijskoj je opremi u svim vjerzijama, a obogaćen je sa tri dodatne funkcije nužne za svakodnevnu upotrebu: Extended Grip poboljšava prianjanje vozila na podlogama poput pijeska, blata ili snijega, sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici automatski zadržava kočnicu pritisnutom dve sekunde što je dovoljno vremena da vozač prebaci nogu na papučicu gasa, a sistem za nadzor stabilnosti prikolice otkriva zanošenje prikolice i ispravlja je.

Pomoć pri kretanju na uzbrdici

Taj sistem je dragocena pomoć na velikim uzbrdicama. Pomoć pri kretanju na uzbrdici automatski se uključuje kada vozač pokreće vozilo na uzbrdici većoj od 10 %. Vozilo tada ostaje nepokretno tokom dve sekunde što je dovoljno vremena da vozač mirno pokrene vozilo.

Širokougaoni retrovizor

Pamjetan i vrlo koristan sigurnosni element, dodatni retrovizor ugrađen u suvozačev štitnik za sunce proširuje bočno vidno polje i otkriva vozila u području "mrtvog ugla"

Regulator-ograničavač brzine

Služi za namještanje stalne brzine (funkcija regulatora) ili određivanje najveće dopuštene brzine (funkcija ograničivača). Željenu brzinu vozač namešta tasterima na upravljaču.  

Senzori / kamera za vožnju unazad

Za lakše parkiranje, kamera za vožnju unazad ugrađena je u visini trećeg stop-svjetla i daje sjajan pregled celog prostora iza vozila. Slika se prikazuje u unutrašnjem retrovizoru ili na ekranu navigacionog sistema u verzijama sa R-Linkom. Kamera je sistemski povezana sa senzorom za vožnju unatrag.

Pasivna sigurnost

Ojačana struktura, prednji vazdušni jastuci za vozača i suvozača povezani sa pojasevima s programiranim otpuštanjem, zatezačima i ograničivačima zatezne sile, bočni vazdušni jastuci i zavese za zaštitu glave i grudnog koša (zavisno od verzije).   

Isključivanje suvozačevog vazdušnog jastuka

Omogućuje isključivanje suvozačevog vazdušnog jastuka da bi se na suvozačevo sjedište sigurno moglo postaviti dječije sjedište.  

Svjetla za maglu

Poboljšavaju vidljivost u slučaju magle ili kiše.

Sistem za nadzor pritiska u gumama i rezervni točak

Upozorava na gubitak pritiska u jednoj ili više guma. U ventilu za naduvavanje svakog točka nalazi se senzor koji tokom vožnje redovno meri pritisak u gumama.  

Dvostruki asferični spoljni retrovizor

Poboljšava vidljivost za lakše manevre pri parkiranju.

Pokretna kancelarija

Poput prave kancelarije na točkovima, kabina Novog Trafica nudi inovativna rješenja koja će pojednostaviti život profesionalnih korisnika. Držač mobilnog telefona, držač tableta, prostor za odlaganje prenosnog računara i pisaći sto omogućuju da su svi uređaji potrebni za rad uvjek nadohvat ruke. Pretinci zapremine 90 litara raspodeljeni su po kabini, od kojih je jedan od 54 l ispod suvozačeve klupe, i oblikovani su tako da u njih stanu svi predmeti koji korisnicima svakodnevno trebaju. Zahvaljujući savremenom dizajnu unutrašnjosti, ergonomskom vozačevom položaju, kameri za vožnju unazad, širokougaonom retrovizoru za nadzor nad "mrtvim uglom", Novi Trafic nudi sasvim novu udobnost u vožnji i boravak u vozilu.

Uređenje za profesionalnu upotrebu

Uređenje za profesionalnu upotrebu

S dve dužine, dve visine, dve verzije furgona, dve produžene kabine i dve platformske verzije, Novi Trafic nudi do 270 vjerzija i odgovara na sve vaše potrebe.

Kartica "slobodne ruke"

Karticom "slobodne ruke" otključava se, zaključava i pokreće vozilo. Ne trebate je ubaciti u čitač jer je dovoljno pritisnuti dugme na vratima, odnosno dugme za pokretanje vozila. To je korisno tokom utovara krupnih predmeta ili predmeta koji zahtevaju nošenje zaštitnih rukavica.

Unutrašnji krovni nosač

Za optimalan raspored u tovarnom prostoru, Novi Trafic nudi krovni nosač u kojem se mogu prevoziti predmeti dužine do 2 m (cevi, merdevine itd.) što oslobađa prostor na podu. Nosivost mu je 13 kg.

Kvaka sa blokadom zadnjih vrata

Za siguran povremeni prevoz predmeta dužih od vozila, što zahteva vožnju s otvorenim desnim vratima, Novi Trafic nudi sistem blokade zadnjih levih vrata. Lako dostupna brava omogućuje blokiranje levih zadnjih vrata u zatvorenom položaju, pri čemu registarska tablica i dalje ostaje vidljiva.

Prsteni za pričvršćivanje

Kako biste, radi sigurnosti, pričvrstili predmete u tovarnom prostoru, Novi Trafic nudi do 18 prstena za pričvršćivanje, zavisno o verziji, od čega ih je 8 učvršćeno u pod (6 na verziji L1).

Drveni pod i delimične obloge bokova vozila

Drveni pod s protivkliznom površinom i obloge do polovine visine bokova vozila uspešno štite tovarni prostor.

Drveni pod i obloge Rtech

Drvene obloge po mjeri osiguravaju optimalnu zaštitu tovarnog prostora.

Standardna kuka

Omogućuje vuču ili sasvim siguran prevoz cjelokupne opreme potrebne profesionalnom korisniku. Garantuje savršenu kompatibilnost s vozilom i nema nikakve opasnosti od oštećenja karoserije. Predviđena za intenzivnu upotrebu, kuka zadovoljava mnogobrojne potrebe zahvaljujući različitim nastavcima poput kuke s kuglom, kombinovane kuke ili tzv. kombinovane kuke M2.

Praktičnost teretnog prostora

Novi Trafic nudi praktičan i efikasan teretni prostor. Pametno osmišljena rupa u pregradi omogućuje prevoz najdužeg tereta na tržištu: 3,75 m u verziji L1, 4,15 m u verziji L2. Zapremina teretnog prostora od 5,2 m3 na verziji L1 i 6 m3 na verziji L2 optimizovana je zahvaljujući kockastom obliku prostora. 
U ponudi je i bogata paleta opreme i dodatne opreme koja će olakšati utovar i garantovati siguran prevoz tereta. Pre svega su to unutarnji krovni nosač, sistem blokade zadnjih levih vrata i do 18 prstena za pričvršćivanje kao i kartica "slobodne ruke" koja olakšava otključavanje i ulazak u vozilo. Na kraju, Novi  Trafic osmišljen je tako da olakša sve nadogradnje i prilagodi se zahtevima vašeg posla.

PALETA DODATNE OPREME

POPREČNI KROVNI NOSAČ - GALERIJA

Čelična ili aluminijska, dostupna za sve verzije Trafica, krovna galerija omogućuje sasvim siguran prevoz glomaznih predmeta na krovu vozila. Dostupna je u dodatnoj opremi.

MREŽE NA STAKLIMA


Mreže na staklima štite od provale kroz zadnja ili bočna vrata. Dostupne su kao dodatna oprema.

PRAG PRTLJAŽNIKA


Stilska zaštita praga teretnog prostora vozila.

TEPISI


Od tkanine ili gumeni, osiguravaju potpunu zaštitu poda kabine. Rađeni su po mjeri i posebno osmišljeni upravo za ovaj model. Pričvršćuju se vrlo jednostavno pomoću dve kopče i ne smetaju papučicama. Lako se održavaju. 

Dostupni su u dodatnoj opremi.

Cijene i specifikacije