Renault SCENIC

Motori i performanse

Sada je izbor na vama

Umnožite vaše zadovoljstvo u vožnji

Renault SCENIC

Motor Energy TCe 140

Zahvaljujući svom integrisanom turbo kompresoru, motor Energy TCe 140 vam nudi fleksibilnost i odziv koji vam je potreban.

Sa ručnim mjenjačem sa 6 brzina i lancem za distribuciju bez održavanja, on razvija 140 ks pri 5000 o/min i obrtni moment od 240Nm pri 1600 o/min. Uživajte u njegovoj izuzetno amortizovanoj akustici.
Renault SCENIC

Motor Blue dCi 150 EDC

Koncentrat tehnologija, motor Blue dCi 150 EDC sa Twin Turbo odlikuje se fleksibilnošću i odzivnošću. Razvija 150 KS dostupnih od 1750 o/min.

U kombinaciji sa automatskim mjenjačem EDC sa dvostrukim kvačilom, pruža vam zadovoljstvo u vožnji koja je istovremeno dinamična i udobna.
Renault SCENIC

Motor Energy dCi 130

Sa otvorenim i efikasnim obnavljanjem, motor Energy dCi 130 vam pruža iskustvo slično onom koje biste imali prilikom vožnje u vozilu sa motorom veće snage. Motor Disel 1,6L sa 16 ventila od 130 KS, povezan je sa ručnim menjačem koji poseduje 6 brzina.

Raspolaže sa izdašnim obrtnim momentom od 320 Nm. Da bi se smanjili troškovi održavanja, njegova distribucija je osigurana lancem bez potrebnog održavanja.
Renault SCENIC

Motori Blue dCi 120 i Blue dCi 120 EDC

Kao sinteza naših najefikasnijih tehnologija, motor Blue dCi120 vam nudi vožnju koja je istovremeno jednostavna i efikasna. Proistekli iz našeg iskustva i ekspertize vezane za Formulu 1®, njegovi kompresori napravljeni od čelika i njegovi DLC podizači smanjuju unutrašnje trenje dok mu inovativna arhitektura njegovog turbo motora dozvoljava da pojača svoju sjajnu performansu sa malim brojem obrtaja.

Bilo da se odlučite za ručni mjenjač sa 6 brzina ili za automatski EDC menjač sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina, uvek je zadovoljstvo voziti ga.
Renault SCENIC

Automatski mjenjač EDC sa dvostrukim kvačilom

Automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom EDC sa 7 brzina garantovaće vam brzu i glatku promjenu brzina. Dostupan na motorima TCe 140 GPF i TCe 160 GPF pruža udobnost i svakodnevno zadovoljstvo u vožnji, održavajući nivo potrošnje goriva sličan onom kao kod ručnog mjenjača.

Performanse

Renault SCENIC

Stop & Start

Uživajte u vožnji u gradu! Tehnologija Stop & Start zaustavlja rad motora vašeg Renault SCENIC-a kada se zaustavite i automatski pokreće kada treba da nastavite vožnju. Posebno efikasan u saobraćajnim gužvama, ovaj sistem štedi gorivo.
Renault SCENIC

Mode ECO

Aktivirajte ECO režim Renault SCENIC-a i smanjite potrošnju goriva do -12%.* 
Uz to, sistem pomoći u vožnji Driving ECO2 analizira u realnom vrijemenu vaš stil vožnje i pruža personalizovane savjete.

*U zavisnosti od stila vožnje i situacija sa kojima se susrećete
Renault SCENIC

Putujte bezbrižno

Ne plašite se suočavanja sa gradom i njegovim brojnim preprekama.

Otkrijte njegove karakteristike