Renault ALASKAN koncept

Snažan i inovativan pick-up

Renault skida veo s konceptnog vozila

Konceptno vozilo Z-U61

Renault ALASKAN

Renault skida veo s konceptnog vozila Z-U61

Kao vodeći evropski proizvođač lakih komercijalnih vozila već 17 godina i uz snažne prodajne rezultate na južnoameričkim i afričkim tržištima, Renault se okreće i međunarodnom tržištu sa jasnim namerama: da ostvari vodeće mjesto na svjetskom nivou!
ALASKAN koncept

Renault ulazi u segment pick-upova

Predstavljamo dva modela: južnoamerički pick-up Renault Duster Oroch, predstavljen u junu 2015. u Buenos Airesu u Argentini i Z-U60, elegantno konceptno teretno vozilo koje najavljuje vozilo sa ambicijama osvajanja svjetskog tržišta.

Otkrijte ALASKAN koncept

Paul sa konceptnim vozilom Z-U60 u potpunosti uživa u poslovnom i privatnom životu

Paul sa konceptnim vozilom Z-U60 u potpunosti uživa u poslovnom i privatnom životu
Konceptno vozilo Z-U60 odvesće vas u svijet povezanih avantura. Kao fotograf koji radi za niz međunarodnih časopisa, Paul u svom automobilu uvijek ima svoju profesionalnu opremu Hasselblad. Njegov posao ga može odvesti u različite krajeve, od izuzetno hladnih arktičkih prijedela do vrućih pustinja .
Renault ALASKAN

Paul svoj Z-U60 upotrebljava i u slobodno vreme

Savršen je partner za njegovu porodicu kada god treba da se ponese veća količina opreme i prtljaga. A kada je vreme za druženje sa prijateljima, Paulu je potrebno samo nekoliko minuta kako bi skinuo prašinu sa poklopca motora nakon čega može ponosno da parkira i pokaže svoje upečatljivo vozilo.
Renault ALASKAN

Hasselblad© i konceptno vozilo Z-U61

Kako bi naglasio svestranost i praktičnost konceptnog vozila Z-U60, Renault je udružio snage sa švedskim proizvođačem fotografske opreme Hasselblad®, koji je poznat kao proizvođač fotografske opreme za program Apollo koji je ljude prvi put odveo na Mjesec.

Robustan, atletski i moderan oblik

Upečatljivo konceptno teretno vozilo

Njegove proporcije stvaraju odaju utisak prefinjenog vozila koje odiše snagom i prestižem. Na atletskim i robusnim bočnim linijama ističu se izbočeni blatobrani i 21-inčni naplatci. Koncept Z-U60 ostavlja utisak prefinjenog, izdržljivog i tehnološki naprednog vozila.

Renault u svijet pick-upova unosi dašak savremenosti

Konceptno vozilo Z-U60 velikim istaknutim logotipom i impresivnim poklopcem motora, koji sa četiri izbočene linije ostavlja utisak snage, učvršćuje Renaultove dizajnerske postulate. Krasi ga metalik siva boja sa brušenim ili poliranim umjetcima ili umjetcima satenskog efekta. Plavi i žuti djetalji na retrovizorima, kočionim kliještima, središnjem viljku naplataka i prednjoj kuki za vuču kao i svjetlosnom potpis u obliku slova C izveden u Full LED tehnologiji vizualno mu daju dinamičan izgled.

Osmišljen za život u tri dimenzije

Renault ALASKAN

Osmišljen za život u tri dimenzije

Konceptno vozilo Z-U60 zamišljeno je da ispuni zahteve tri različit svijeta: upotrebe za posao, za slobodno vreme ili za svakodnevnu vožnju.
Renault ALASKAN

Potpuno prilagođen potrebama profesionalaca

Konceptno vozilo Z-U60 odlikuje izizetno robusno podvozje koje garantuje savršeno prianjanje vozila, a povećana udaljenost od tla donosi udobnost u vožnji. Odlikuje se i velikom nosivošću, koja sa putnicima iznosi više od tone, i sandukom raskošnih dimenzija u dužinu i širinu.
Renault ALASKAN

Savršena pratnja za slobodno vreme

Sa prtljažnim prostorom koji će prihvatiti bicikle, opremu za kampovanje ili daske za surfing, idealan je za izlete, avanture i sportske aktivnosti. Dostupna je i dodatna oprema poput ojačane karoserije, poklopca prtljažnog prostora, itd. Garantuje vrhunsku udobnost kao i kvalitetnu opremu i povezanost. U kućišta retrovizora ugrađene su kamere za snimanje prijedela u vožnji koje će obogatiti iskustvo avanture, a kasnije omogućiti i da je ponovno proživite.
Renault ALASKAN

Pick-up prilagođen za svakodnevnu upotrebu

Konceptno vozilo Z-U60 zahvaljujući svojim velikim 21-inčnim naplatcima istovrjemeno je i prestižan automobil savrjemenog urbanog dizajna kojim se izdvaja od konkurencije, a odlikuje se i izuzetno udobnom unutrašnjošću. Njegov sportski i privlačan izgled ističu velika zadnja svijetla tehnologije LED PURE VISION sa brušenim i poliranim aluminijumskim okvirima i pokazivačima u obliku slova C.

Da li želite da saznate više o konceptnom vozilu Renault ALASKAN?

Kontaktirajte nas