Renault MEGANE R.S.

Karakteristike

Sigurnost

Renault MEGANE R.S.

Prilagodljivi regulator brzine

Zadržite optimalnu udaljenost. Pri brzinama od 50 km/h do 150 km/h prilagodljivi tempomat reguliše brzinu delujući na kočnice ili gas.
Renault MEGANE R.S.

Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde

Ako postoji rizik od sudara sa vozilom ispred vas, o tome će vas odmah obavjestiti vizuelni i zvučni signali. Ako ne reagujete dovoljno brzo, novi MEGANE R.S. će automatski da zakoči da bi sprečio ili smanjio štetu od potencijalnog sudara.
Renault MEGANE R.S.

Upozorenje o izlasku iz kolovozne trake

Putovanjje je dugo i zamorno? Novi MEGANE R.S. vam pomaže da zadržite koncentraciju. Na brzinama iznad 70 km/h aktivira se vizuelni i zvučni signal u slučaju da pređete punu ili isprekidanu liniju.
Renault MEGANE R.S.

Prepoznavanje saobraćajnih znakova

Pošto može da prepozna i analizira saobraćajne znakove, novi MEGANE R.S. vas upozorava kad prekoračite ograničenje brzine. Osim toga, podešava informacije na head-up displeju u slučaju kiše ili radova na putu.

Prianjanje na podlogu

Vrhunska oprema


Da bi automobil izvanredno prianjao na podlogu, inženjeri Renault Sporta su poboljšali osnovne elemente koji su doveli do usjpeha novog modela MEGANE R.S.
  • Sistem nezavisnog prednjeg vešanja osovine upravljača je potpuno redizajniran. Sada je čvršći i napravljen je od laganog i otpornog aluminijuma.
  • Novi ograničeni diferencijal proklizivanja, proizveden u Torsenu, opremljen je asimetričnom stopom prenosa pri ubrzavanju i usporavanju da bi se poboljšala trakcija i preciznost sistema prednjeg vešanja.
  • Kočnica je u ravni sa novim motorom i sadrži nove Brembo diskove prečnika 335 mm, kao i diskove od livenog gvožđa i aluminijuma.
Renault MEGANE R.S.

Tehnologija 4CONTROL


Prvi u svom segmentu, novi MEGANE R.S. donosi upravljanje na sva četiri točka 4CONTROL koji je specijalno osmislio Renault Sport.
Rezultat: još veća agilnost u oštrim krivinama i izuzetna stabilnost u brzim krivinama.
Renault MEGANE R.S.

2 vrste šasija: Sport ili Cup


Prikladna za dnevnu vožnju, šasija Sport vam omogućava da udobnost udružite sa dinamičnim načinom vožnje. Nešto čvršća šasija Cup se orjentiše ka trkačkim performansama.
Opruge, amortizeri, graničnici, prečke protiv prevrtanja... Stručnjaci Renault Sport su dizajnirali posebne dijelove i izvršili reviziju svih podešavanja za obe šasije. 
Renault MEGANE R.S.

Hidraulični graničnici kompresije


Bilo da se radi o šasiji Sport ili Cup, svaka ima četiri hidraulična graničnika kompresije koji služe kao sekundarni amortizeri.
Na šasiji Cup oni omogućavaju optimalno prianjanje na podlogu na svim terenima. Na šasiji Sport pružaju nenadmašnu udobnost u tom segmentu vozila, a ne ugrožavaju sportski doživljaj. 

Tehnologija

R.S. Vision

R.S. svjetla Vision Full LED


Uživajte u svjetlima visokih performansi zahvaljujući našoj ekskluzivnoj LED tehnologiji sa više reflektora.
Dizajnirana u obliku šahovskog polja, poput zastave na automobilskim trkama, dodatna prednja svjetla novog MEGANEA R.S. imaju četiri funkcije: služe kao svjetla za maglu, osvetljavaju u krivinama, funkcionišu kao poziciona i kao duga svjetla.

R.S. Monitor

R.S. Monitor


Uz R.S. Monitor pratite prikaz svoje vožnje u realnom vremenu na displeju sistema R-LINK 2. Poboljšani dizajn i ergonomske karakteristike omogućavaju još lakšu upotrebu.
Radi veće autentičnosti vašeg iskustva, R.S. Monitor Expert omogućava snimanje vožnje zbog analize ili deljenja na društvenim mrežama.

R.S. Drive

MULTI-SENSE i R.S. Drive

Prilagodite svoj doživljaj vožnje! Upotrebom tehnologije MULTI-SENSE i R.S. Drive možete za tren oka da pređete u Sportski ili Trkački način vožnje.

Multimedija

Renault MEGANE R.S.

Multimedijalni sistem R-LINK 2

Radio, navigacija, pomoć u vožnji... Multimedijalni sistem R-LINK 2 vam omogućava jednostavnu interakciju sa funkcijama vozila.
Renault MEGANE R.S.

R-LINK Store

Obogatite svoj sistem R-LINK 2 tako što ćete se povezati sa R-LINK Store i otkriti brojne aplikacije koje su posebno dizajnirane za vašu upotrebu u automobilu.
Renault MEGANE R.S.

Audio sistem Bose®

Opremljen sa četiri zvučnika Bose® visoke definicije i subwooferom, novi MEGANE R.S. vas poziva da uživate u izuzetnom muzičkom doživljaju.

Da li ste spremni za krug u novom Renault MEGANE R.S.?