Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Motori i performanse

Uživajte u efikasnosti motora

Motor Energy TCe 200

Usvojite dinamičnu vožnju i iskusite nove senzacije. Motor Energy TCe 200 koristi automatski mjenjač EDC sa duplim kvačilom i sedam pozicija kako bi vam pružio fleksibilnost i odziv pri svim režimima. Zahvaljujući tehnologijama poteklim od Formule 1, naši inženjeri su značajno ograničili potrošnju i emisiju CO2 iz ovih motora. Vi uživajte u komforu i smanjenoj potrošnji prilikom vožnje sačinjene od 100% zadovoljstva!

Motor Energy dCi 130 & motor Energy dCi 160 Twin Turbo

Kompletan utisak, sa smanjenom potrošnjom. Zahvaljujući tehnologijama poteklim od Formule 1, naši inženjeri su smanjili potrošnju ovih blokova motora radeći na njihovom sagorevanju, vjeličini i razvijanju temperature. Sa svojom “Twin Turbo” tehnologijom (Twin Turbo se ukljucuje pri odredjenim brzinama), motor Energy dCi 160 Twin Turbo čini da iskoristite njegove izvanredne performanse. A pri maloj brzini i dalje ima moćno ubrzanje: to je oličenje čiste efikasnosti!

Automatski mjenjač EDC

Da bi udahnuli entuziijazam i inspiraciju u vaš Renault TALISMAN Initiale Paris, inženjeri Renault-a su razvili automatski mjenjač sa dvostrukim kvačilom.
Sa 6 ili 7 položaja u zavisnosti od motora, ovi mjenjači sa dvostrukim kvačilom garantuju putnicima velike brzine, bez gubitka energije. Oni su posebno efikasni i garantuju smanjenu potrošnju.

Eco Driving

Uštedite gorivo kroz paket Eco Driving. Možete smanjiti potrošnju i do 25% ! Jednom aktiviran, Eko režim radi na ograničavanju obrtnog momenta kako bi ograničo ubrzanje pritom zadržavajući dovoljno snage da uživate u udobnoj vožnji. Ovo ograničenje se automatski prilagođava nadmorskoj visini i opterećenju Renault TALISMAN Initiale Paris da bi zadržao isti nivo ubrzanja.

Iskoristite i Eco monitoring, Eco scoring i Eco coaching. Ovi sistemi pružaju informacije o vašoj vožnji i daju savete kako biste je optimizovali. Poseban tahometar vam naročito ukazuje kada da promenite brzinu kako biste koristili najmanju količinu goriva. Što se tiče isključivanja Eco režima, ništa jednostavnije. Zahvaljujući Kick down funkciji, potrebno je da samo jače stisnete gas i na taj način se prebacite u Normal režim.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Aerodinamičnost

Da li znate da je na 50 km/h i 130km/h, aerodinamička otpornost odgovorna za 50% i 85% potrošnje jednog vozila? Budući da su naši inženjeri i dizajneri više nego svesni te činjenice, oni su ruku pod ruku radili da usavrše aerodinamiku Renault TALISMAN-a.

Aktivni vazdušni zatvarač, upravljanje protokom vazduha ispod haube, vazdušne zavjese, aerodinamični pokrivač ... sve je dizajnirano da se smanji gubitak energije usled otpora vazduha.

Otkrijte njegove karakteristike