Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Karakteristike

Sigurnost

Pomoć u vožnji i sigurnost

Vozite mirno, Renault TALISMAN INITIALE PARIS vas štiti.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Renault TALISMAN Initiale Paris, ocenjen sa 5* na testu EURONCAP 2015.

Na osnovu procjene vozila u 4 domena - zaštita odraslih, zaštita dece, zaštita pešaka i tehnologije za pospešivanje sigurnosti - test EURONCAP predstavlja merilo za sigurnost na Evropskom nivou. Renault TALISMAN Initiale Paris je dobio 5 * na tom testu, što je najbolja moguća ocjena. Za vas su ga naši inženjeri opremili najboljom aktivnom i pasivnom sigurnosnom opremom: vazdušni jastuci, predzatezači sigurnosnih pojaseva, adaptaciju branika i haube za slučaj incidenta sa pješacima, sistem pomoći i podrške za sofisticiranu vožnju... Dakle, vozite bezbrižno!

Visio Sistem, u pripravnosti za vas

Uživajte u inovativnom sistemu i sveobuhvatnoj pomoći pri vožnji. Kao pravi suvozač, Visio Sistem putuje sa vama. On pojačava vašu bezbjednost zahvaljujući kameri na vrhu vaših vetrobrana, preko 3 uređaja:
- Upozorenje prekoračenja brzine zahvaljujući znakovima za signalizaciju. Visio Sistem očitava znakove i uzima u obzir spoljne podatke (kiša, radovi itd.) kako bi ih integrisao u svoj navigacioni sistem. Dobićete informacije koja vam omogućavaju da prilagodite svoju vožnju opasnostima iz okoline.
- Upozorenje na prelaženje linija. Visio Sistem vas upozorava kako bi izbegli neželjene izlaske iz trake, posebno na autoputevima, u slučaju smanjene budnosti.
- Automatska duga i oborena svjetla. Visio Sistem prilagođava osvjetljenje u vašem Renault TALISMAN Initiale Paris različitim situacijama. Automatski prebacuje na oborena svjetla kada uđete u grad ili kada naiđete na drugo vozilo.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Upozorenje za održavanje bezbjednosne razdaljine i kočenje u slučaju nužde (AEBS)

Upozorenje za održavanje bezbjednosne razdaljine vas upozorava kada se približite suviše blizu vozilu ispred vas. U odsustvu reakcije ili slabijeg kočenja kako biste izbegli rizik od sudara, kočenje u slučaju nužde se automatski aktivira.

Upozorenje na mrtvi ugao

Više ne morate da se bojite. Senzori instalirani na svakoj strani branika napred i pozadi Renault TALISMAN Initiale Paris omogućavaju sistemu da detektuje vozila koja vam prilaze iz mrtvog ugla. Svjetlosni indikator na svakom od spoljnih retrovizora će vas upozoriti. Tada samo treba da prilagodite svoju vožnju.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Sigurnost na najvišem nivou za vašu decu

Zahvaljujući tome što ima dva ISOFIX pričvršćivača kompatibilna sa novim i - Size standardom, lako možete da instalirati 2 sedišta najnovije generacije za bebe ili dijete u zadnjem delu Renault TALISMAN Initiale Paris. Ukoliko je instalacija pravilno odrađena, vaša djeca mogu bezbjedno da putuju.
Takođe možete da instalirate 3 standardna dječija sjedišta zahvaljujući tome što postoje 3 sigurnosna pojasa ako sjedišta za vaše dijete nisu opremljena ISOFIX pričvršćivačima.

Tehnologija

Vožnja podržana tehnologijom

Uživajte uz Renault TALISMAN INITIALE PARIS. Opremili smo ga najnaprednijim tehnološkim inovacijama da bismo Vam pružili neuporedivu dobrobit.

Integrisane tehnologije za pomoć vozačima

Renault TALISMAN Initiale Paris ne samo da vas štiti, on Vas upozorava na opasnost! Uvjek je bolje spriječiti nego liječiti, pa su naši stručnjaci za bezbjednost razvili sisteme za pomoć u vožnji koji vas mogu upozoriti da izbegnete eventualne nezgode na putu. Neki od njih čak i djeluju umjesto vas!
- Upozorenje o prelaženju linije (LDW)
- Upozorenje o bezbjednom rastojanju (DW)
- Upozorenje o mrtvom uglu (BSW)
- Upozorenje za prekoračenje brzine (OSP)
- Tempomat koji reguliše rastojanje (ACC)
- Kočenje u slučaju nužde (AEBS)

Pack Easy Park Assist

Treba da se parkirate na trotoaru između dva parkirana vozila? Pustite sistem za pomoć pri parkiranju da preuzme kontrolu nad volanom. On mjeri lokaciju i definiše putanju. Potrebno je da vi samo upravljate gasom, kočenjem i brzinom. Senzori u prednjem dijelu, zadnjem dijelu, sa strane i zadnja kamera: dobijate zaštitu od 360° stepeni protiv sudara sa preprekama ili drugim vozilima.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Audio sistem Bose® Surround

Unesite emocije u srž vaših putovanja. Sa Bose® Surround sistemom, Renault TALISMAN Initiale Paris vas vodi u svijet izuzetnih zvukova. Njegovih 13 zvučnika visokih performansi je raspoređeno u delu za putnike, a povezani su tehnologijom Bose centerpoint2® i nude vam surround zvuk iz optimizovanih stereo izvora.

Vaš Renault TALISMAN Initiale Paris se pretvara u auditorijum i transportuje vas u središte koncerta kvalitetnog zvuka. Doživećete akustičnu realnost trenutka žive muzike. Imaćete utisak da čistoća glasova, bogati bas i sopran, svaka nota i svaki instrument dolaze sa određene lokacije na scjeni.

Pomoć pri kretanju na uzbrdici

Nema stresa! Renault TALISMAN Initiale Paris ima sistem koji vas sprečava da krenete unazad ili usporite na uzbrdici. Sa senzorom koji detektuje nagib, vaš Renault TALISMAN Initiale Paris se zaustavlja na 2 sekunde kako bi vam dao vremena da mirno krenete kada otpustite papučicu kočnice.

Hands-free kartica

Potpuno redizajnirana, nova Renault TALISMAN Initiale Paris hands-free kartica vam nudi inovativne funkcije. Među njima, otvaranje vozila sa punim rukama i sposobnost da vam pruži domaćinsku atmosferu.
Za početak, nema potrebe da stavljate ključ. Pritisak na papučicu kočnice i na dugme "Start" je dovoljno. Da biste zaključali, udaljite se. Zvučni signal će vam potvrditi zatvaranje.
Dosta vam je traženja vašeg automobila po parkinzima? Vašoj kartici je dodato dugme koje vam omogućava da pronađete vaš Renault TALISMAN Initiale Paris . Treba da isporučite paket? Drugo dugme vam omogućava da otvorite samo prtljažnik. Praktično!

Tempomat koji reguliše rastojanje i Head-ud displej

Uvek držite bezbjedno rastojanje sa vozilom ispred vas. Kod Renault TALISMAN Initiale Paris, možete lako odabrati brzinu kojom ćete se kretati zahvaljujući komandama volana za tempomat koji reguliše rastojanje. Vaša brzina se podešava automatski kako bi se održala odgovarajuća udaljenost. Iskoristite Head-up koji se nalazi iznad instrument table kako biste imali pristup svim vašim informacijama istovremeno, a da pritom ne skrećete pogled sa puta.

Elektrohromni unutrašnji retrovizor

Iskoristite maksimalnu vidljivost. Elektrohromna obrada vašeg retrovizora garantuje savršen vizuelni komfor. On preko dana potamni kada sunce bije u vaše zadnje staklo, ali i noću kada svjetla vozila koje se kreću iza vas mogu da vas zasljepe.

Dnevna LED svjetla i funkcija osvjetljenja u krivinama

Da bi se obezbedila vidljivost, naši inženjeri su Renault TALISMAN Initiale Paris većinom opremili LED rasvjetom: dnevna svjetla, oborena svjetla, duga svjetla, bočna, zaustavna i trepteća svjetla. Precizna i intenzivna LED osvjetljenost poboljšava vidljivost zbog bele svjetlosti koja je nalik Sunčevoj i pritom ima za 20% veću snagu od tradicionalne halogene rasvjete. Sve to zarad manje potrošnje energije od 50%, mnogo dužeg životnog ciklusa i jedinstvenog stila!

Osim toga, u slabo osvjetljenim područjima ukoliko vozite manje od 40km/h, imaćete bolju vidljivost, zahvaljujući dodatnom osvjetljenju u krivinama koje je dodato svjetlima za maglu. Dovoljno je da vam bude upaljen far i da je ugao volana veći od 25°.

Multimedija

Multimedijalni sistem Renault R-Link 2

Renault TALISMAN INITIALE PARIS

R-link 2, prilagodljiv do najsitnijeg detalja

Sa R-Link 2, doživite put na drugačiji način. Njegov jednostavan i fluidni interfejs vam omogućava da kontrolišete i prilagodite svaki aspekt svog života unutar Renault TALISMAN Initiale Paris. Odaberite boju svojih kontrolnih monitora, informacije koje se na njemu pojavljuju i stil displeja kako bi odgovarali ambijentu po vašem ukusu i vašem načinu vožnje. Da li je to početna stranica, radio, navigacija, klima ili sjedišta i Multi-Sense®, možete sve da podjesite i kreirate svoje lično okruženje. Sa jednim klikom možete da sačuvate do 5
profila. Preko ekrana na dodir ili centralnog dugmeta, svako može da pronađe svoje multimedijalne sadržaje, navigacione preference ili podešavanja za pomoć u vožnji.

Pojednostavite svoje putovanje

Uživajte u mnogobrojnim regrupisanim funkcijama. Samo jednim klikom na ikonu "Navigacija" pronaćićete mapiranje TomTom. Zahvaljujući funkciji 'Multimedija', možete da pristupite vašoj muzici, vašim fotografijama i video zapisima. Sa rubrikom "Telefonija", dobijate funkciju korišćenja telefona bez upotrebe ruku putem Bluetooth-a, a vaše SMS-ove će vam pročitati sistem. Pod stavkom "vozilo", možete da promjenite postavke i parametre i da podjesite vožnju. Najzad, ikona "Aplikacije" vam daje pristup aplikacijama ili uslugama vezanim za Renault R-link prodavnicu.*

* Internet veza trenutno nije dostupna u Crnoj Gori

Uživajte u neometanom i nepogrešivom povezivanju

Opremljen Bluetooth-om, vaš multimedijalni sistem Renault R-link 2 se povezuje sa vašim pametnim telefonom čim kročite u vaš Renault TALISMAN Initiale Paris. Nije potrebno da unosite brojeve vaših novih kontakata; vaš imenik se automatski sinhronizuje. Renault TALISMAN Initiale Paris nudi brojna povezivanja. Napunite vaše prenosne uređaje i djelite vaše multimedijalne podataka preko USB portova za brzo punjenje, raspoloživih u prednjem i u zadnjem dijelu vozila. Takođe imate na raspolaganju i port za SD karticu i pomoćni priključak za gledanje slika i video zapisa ili za slušanje vaše omiljene muzike. Za maksimalnu bezbjednost, imate mogućnost da kontrolišete vaš multimedijalni sistem putem glasovne kontrole. Sa funkcijama SMS to Speech ili Text to speech , saznaćete šta vam je pristiglo od SMS-ova i elektronske pošte, pa čak i aktuelnosti sa vašeg Facebook-a, a da pritom ne sklanjate pogled sa puta. R-link 2 vam daje lekciju o optimalnoj udobnosti i bezbjednosti.*

* Internet veza trenutno nije dostupna u Crnoj Gori

Otkrijte R-Link Store

Zahvaljujući aplikacijama dostupnim u R - Link Store, Renault TALISMAN Initiale Paris pojednostavljuje i obogaćuje vaš svakodnevni život. Prva aplikacija – Store automobila, nudi vam aplikacije dizajnirane specijalno za upotrebu u vašem vozilu. Možete joj pristupiti sa svog tableta putem R-link 2 . Uživajte godinu dana u ponuđenoj konekciji: slobodan pristup uslugama TomTom Traffic i ažuriranju mapa Evrope ... ali i 3 besplatna meseca pristupa funkciji Coyote Series najefikasnijoj zajednici vozača motornih vozila*. 

*Internet veza trenutno nije dostupna u Crnoj Gori

Udobnost

Izuzetna udobnost

Prepustite se toploj dobrodošlici

Zahvaljujući svojoj hands-free kartici, Renault TALISMAN Initiale Paris, vas prepoznaje čim se približite i pozdravlja vas. Pale se dnevna svjetla, svjetlo unutar vozila, retrovizori se pomeraju i osvjetljavaju treren, na kraju se aktivira kompletno osvjetljenje. Bočni repetitori emituju svjetlosni signal kada otvarate vrata. Sjedišta zauzimaju pozicije u kojima su bila poslednji put, a TouchScreen ekran vas pozdravlja i želi vam dobrodošlicu.

Kad stignete na odredište, sjedište se povlači unazad 50 milimetara da bi vam olakšalo izlazak iz automobila. Čim se udaljite, Renault TALISMAN Initiale Paris se automatski zaključava. Još jednom projektuje svoj svjetlosni potpis, a onda se on postjepeno gasi.

Uživajte u slobodi kretanja

Uživajte u prostoru unutar vozila. Visoki plafoni, široka centralna konzola, prednja sjedišta kao u "Biznis klasi" ... možete da imate značajnu slobodu kretanja.

Dijelite taj osećaj prostora sa vašim putnicima na zadnjim sjedištima koji imaju dovoljno prostora za noge i širok prostor da se udobno smjeste.

Opustite se u unutrašnjosti

Iskoristite svakodnevne, dobro poznate trase kako biste se opustili. Za prednja kao i zadnja sjedišta Renault TALISMAN Initiale Paris, predviđeni su nasloni za glavu kako bi se kod putnika smanjio bol u vratu. Sjedište vozača kreće sa masažom leđa čim u njega sednete zahvaljujući efikasnosti 4 motora koja su programirana da vas opuste tako što će vam masirati lumbalni deo leđa. Sjedište vozača vam uvek nudi idealan toplotni doživljaj bez obzira na spoljašnje temperature budući da poseduje i ventilaciju i grijanje. U ekstremnim zimskim temperaturama, omogućite funkciju zagrijevanja upravljača kako bi se zagrijao sa -10 ° C na 35 ° C u vremenskom intervalu od 10 minuta .

Iskoristite i uživajte u dovoljno mjesta za odlaganje i izdašnom komforu

Za duža putovanja, Renault TALISMAN Initiale Paris pruža veliku modularnost i brojne praktične pretince za odlaganje. Neka vaša pića ostanu hladna u vašem pametnom frižideru u pretincu ispod naslona za ruke *, iskoristite držač za čaše na centralnoj konzoli, držite stvari od ključne vrijednosti na dohvat ruke u prostranim pretincima za odlaganje na vratima ... Sve u svjemu, raspolažete kapacitetom za odlaganje do 25L unutar vozila.   

U prtljažniku, možete da iskoristite prostor za odlaganje od 608L. Kako se on otvara? Samo treba da prođete stopalom ispod zadnjeg branika. Prtljažnik će se automatski otvoriti. Lako!

* Dostupno samo sa automatskim mjenjačem EDC.

Opustite se, inteligentni klima uređaj brine o vama

Nema više zamagljenja! Zahvaljujući svojoj hidrometričnoj sondi, sistem za klimatizaciju Renault TALISMAN Initiale Paris može meriti nivo vlažnosti u zatvorenom prostoru. On automatski radi na sprečavanju zamagljenja prozora i vetrobrana.

Takođe proverite kvalitet vazduha u vašoj kabini sa multimedijalnim sistemom R-Link 2:
- režim « clean » vam omogućava da smanjite broj bakterija i alergena,
- režim « relax » stvara atmosferu zdrave i opuštajuće vožnje emisijom jona.

Slobodno dišite, senzor toksičnosti vas štiti od zagađenja

Preko ekrana vašeg multimedijalnog sistema R-link 2, aktivirajte ventilacioni sistem i podesite ventilaciju po svom ukusu. Kombinovani filter blokira mikročestice takve kao što su prašina ili polen i sprečava prodor mirisa izduvnih gasova u unutrašnjost vozila.
Kada detektuje zagađenje u tunelu ili iz vozila koje se nalazi ispred vas, ventilacioni sistem se automatski prebacuje na zatvoreno polje kako bi zaštitio putnike vašeg Renault TALISMAN Initiale Paris.

Multi-sense®

Doživite put u potpunosti

Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Personalizujte vaše iskustvo vožnje sa Multi-sense®

Odaberite između 5 režime vožnje ponuđenih od strane ekskluzivnog sistema Renault Multi - SENSE®: Sport, Comfort, Eko, Perso i Neutral.

U Sport režimu odziv na gas se povjećava. Zajedno sa 4CONTROL upravljanje na 4 točka, ovaj režim vam pomaže po pitanju boljeg ležanja i manevrisanja na putu. Upravljanje i amortizacija se pojačavaju zarad precizne i direktne kontrole vaše putanje. Mjenjač brže prebacuje tako da se povjećavanje brzine odvija brzo i glatko.

U Eko režimu se smanjuje odziv motora, funkcije mjenjača su blaže, pa je i ubrzanje neprimetnije. Vaša potrošnja je znatno smanjena.

U Comfort režimu regulacija amortizera vam pruža veću fleksibilnost, sjedišta sa masažom se u potpunosti aktiviraju i time upravljanje vozilom postaje znatno lakše.

U Perso režimu možete da izaberete i sačuvate vaša lična Multi- Sense® podešavanja.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Prebacite upravljanje na 4 točka sa 4CONTROL

Raspolažete sa izuzetnim radijusom okretanja! Sa šasijom 4CONTROL i povećanim efektom volana, zadnji točkovi Renault TALISMAN Initiale Paris imaju ugao upravljanja do 3,5 °. Rukovanje volanom će vam biti znatno lakše. Kao rezultat svega toga, vaša elegantna limuzina će u urbanoj sredini biti jednako agilna kao u nekom malom gradu.

Uživajte u izuzetnom ležanju na putu. Šasija 4CONTROL proračunava i prilagođava 100 puta u sjekundi ugao upravljanja točkovima i time garantuje apsolutni odziv i stabilnost. Imaćete isti osjećaj sa manevrisanjem kao kod skraćenog međuosovinskog rastojanja. Renault TALISMAN Initiale Paris ostaje zalijepljen za put za desetostruko izraženiji osećaj vožnje.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Vozite Multi-sense® sa lakoćom

Smještena nadohvat ruke na centralnoj konzoli, specifična komanda Multi-sense® vam omogućava pristup jednim klikom na namjenski meni na ekranu vašeg multimedijalnog sistema R-link 2. Jednostavno pokrenite okretni točkić za odabir režima vožnje i kliknite da biste potvrdili vaš izbor.

Pod rotirajućom kontrolom, taster prečica vam omogućava da odmah prebacite na jedan od vaša 2 omiljena režima i time odmah personalizujete unutrašnjost vašeg Renault TALISMAN Initiale Paris sa vašim željama.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Uživajte optimalnoj udobnosti vožnje zahvaljujući regulaciji amortizera

Zajedno sa 4CONTROL, regulisana amortizacija podešava ponašanje vešanja u izabranom režimu Multi-Sense® vožnje. Zahvaljujući nizu senzora, sistem neprekidno analizira karakter puta, vašu brzinu, ugao upravljača i vašeg pritiska na papučicu gasa. On odmah reaguje i dostavlja očekivani efekat u zavisnosti od režima koji ste izabrali.

Iz jedne krajnosti u drugu, osjećaj se u potpunosti menja. U Sport režimu, vešanje se pojačava za poboljšano ležanje na putu. U Komfort režimu, ono omekšava i pruža optimalnu udobnost.
Renault TALISMAN INITIALE PARIS

Izaberite vaše ambijentalno osvjetljenje

Prilagodite unutrašnjost vašeg Renault TALISMAN Initiale Paris i uronite u jedan od 5 svjetlosnih ambijenata koji su vam na raspolaganju. Izaberite plavu, crvenu, zelenu, žutu ili ljubičastu u zavisnosti od vašeg raspoloženja.

Možete da dodelite boju svakom od režima Multi-Sense® ili da onemogućite ovu funkciju.