Renault TREZOR Koncept

Budućnost je u električnom GT-u

Zakoračite u uzbudljivu budućnost! Električni kupe s dva sjedišta, RenaultTREZOR Concept, označava početak nove etape konceptualnih vozila i istražuje dizajn i tehnologije budućih modela. Svojim toplim stilom i opremom koja obezbeđuje vrhunsko uživanje u vožnji, ovaj električni GT odražava našu viziju buduće mobilnosti i našu strast prema automobilima.

Budućnost je u električnom GT-u


Dizajn spoljašnjosti

Otkrijte Renault stil

RenaultTREZOR Concept predstavlja korak dalje u pravcu stvaranja novog Renault dizajna koji se primenjuje kod celokupne game naših vozila: jednostavne, senzualne i tople linije, istovetna prednja maska, nova linija farova u obliku slova „C“. Prvi put primenjen kod Renault prototipa DEZIR i otelotvoren kod Novog Renault Clia, RenaultTREZOR Concept izraz je zrelosti u razvoju dizajna naše marke.
Renault TREZOR Concept

Inovativna i iznenađujuća karoserija

Renault TREZOR Concept će vas iznenaditi karoserijom u kontrastnim površinama ugljeničnih vlakana. Glatka i satenska napred, simbolizuju dinamičan karakter konceptnih automobila. Na zadnjem dijelu, šestougaoni aspekt ukazuje na njegov sportski i tehnološki temperament. A da ne pominjemo njegove crvene prozore i metalik boju! 
Renault TREZOR Concept

Dizajn koji inspiraciju crpi u specifičnostima sportskih automobila

Na haubi, Renault TREZOR Concept ima otvor za vazduh u obliku pčelinjeg saća, što se odražava i na zadnjem dijelu njegove karoserije. Na bočnom dijelu prototipa, na strani vozača, umesto otvora za sipanje goriva postavljen je analogni indikator nivoa električnog punjenja. Pozadi, svjetlosna signalizacija od optičkih vlakana integriše crvenu lasersku svjetlost.

Dizajn unutrašnjosti

Autentičan i moderan

Uz pretežno crvene boje, dizajn unutrašnjosti Renault TREZOR Concepta je senzualan i topao. On se fokusira na zadovoljstvo u vožnji kroz upotrebu plemenitih materijala kao što su drvo i koža. Kombinujući zanatstvo i tehnologije, kokpit nagoveštava još prefinjeniju unutrašnjost, rafiniranu i povezanu sa našim budućim modelima.
Renault TREZOR Concept

Potpuno originalan ulaz u vozilo

Svojim osvrtom na klasične trkačke automobile, Renault TREZOR Concept vas poziva da zakoračite preko bočnih strana njegove karoserije kako biste ušli u kabinu. Sportski i senzualni ulaz u vozilo naglašen je crvenom kožom koja prekriva gornji stub karoserije. Nasloni za glavu automatski se pomeraju, kao da vas pozivaju da se ukrcate.

Savršen sklad drveta, kože i tehnologije

Iznenađenje! Kada se Renault TREZOR Concept otvori, pred vama se ukazuje okvir od crvenog drveta i u njemu pregrada za prtljag. Koferi po meri, s kožnim kaiševima, nalaze se naspram sjedišta od glatke kože jarko crvene boje. Pročišćenih linija, instrument tabla vas uvodi u tehnološki enterijer u kome se nalazi i veliki ekran na dodir. Volan pravouglog oblika takođe ima ekrane na dodir koji zamenjuju tradicionalne komande.

Sportski duh i povezanost

Povežite vaša čula

Kao konkretizacija naše želje da stalno idemo korak dalje u inovacijama, RenaultTREZOR Concept utire put električnim sportskim automobilima i bespilotnim automobilima.
Renault TREZOR Concept

Električni sportski automobili

Kao lider u prodaji i pionir u proizvodnji 100% električnih automobila u Evropi, razvili smo potpuno električni motor za Renault TREZOR Concept. Proistekao iz motora razvijenog za potrebe trkačkih automobila ekipe Renault e.dams, koja je dvostruki svetski šampion u Formuli E, motor Renault TREZOR Concepta ima snagu od 260 kW (350 KS) i obrtni moment od 380 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za manje od 4 sekunde. Kao u Formuli E, ovaj prototip poseduje tehnologiju RESS (Rechargeable Energy Storage System), koja mu omogućava da prikuplja energiju pri kočenju.
Renault TREZOR Concept

Optimalna arhitektura

Zahvaljujući tome što ima dva akumulatora, jedan napred i jedan pozadi, ukupna težina Renault TREZOR Concepta optimalno je raspoređena. Njegova rastojanja između točkova (2048 mm na prednjoj osovini i 2106 mm na zadnjoj osovini), njegovo međuosovinsko rastojanje od 2776 mm, njegov klirens (25 cm) i njegovo veoma nisko težište obezbeđuju izuzetnu aerodinamičnost i omogućavaju izvanredno uživanje u vožnji! Kako bi povećali nezavisnost vožnje i dinamičke performanse prototipa, naši tehnički dizajnerski timovi radili su i na smanjenju težine vozila. Šasija je jednodelna i izrađena od ugljeničnih vlakana, a napred i pozadi dodati su joj elementi od čeličnih cevi, dok su gornji deo i vrata izrađeni od 100% ugljeničnih vlakana.
Renault TREZOR Concept

Interfejs koji olakšava život

Zahvaljujući Renault TREZOR Conceptu, upoznaćete novu koncepciju Renault instrument tabli. Njegov jedinstveni ekran na dodir u obliku slova „L“ objedinjuje ekran instrument table i ekran multimedijalnog sistema kako bi se dva ekrana spojila u jedan i pojačao efekat kokpita. Ekran je opremljen najnovijim ultra HD tehnologijama: OLED tehnologijom (Organic Light-Emitting Diode) sa staklom Gorilla®. Tanak i savijen, ovaj ekran omogućava personalizovani interfejs na dodir. Aplikacije vašeg pametnog telefona prikazane su na ekranu multimedijalnog sistema odakle možete da birate aplikaciju koju želite da koristite tako što ćete je jednostavno prevući do panela koji se nalazi iza volana.
Renault TREZOR Concept

Nezavisni režim vožnje

Zahvaljujući tehnologiji MULTI-SENSE, Renault TREZOR Concept vam nudi tri opciona režima vožnje: neutral, sport i nezavisan. Da! Nezavisan! U tom režimu, spoljnja linija svjetlosne signalizacije se menja i proširuje na bočne logotipe i pozadi kako bi upozorio druge vozače da je taj režim vožnje uključen. Volan, koji ima dva kraka od aluminijuma presvučena kožom, razvlači se u širinu da biste dobili panoramski pogled na instrument tablu i mogućnost da slobodno vreme iskoristite za razgledanje okoline sa svojim suvozačem, igru ili gledanje filma ili fotografija...

Da li želite da saznate više o konceptnom vozilu Renault TREZOR?

Kontaktirajte nas