Inovacije i tehnologija

Sigurnost

Štampaj
Politika sigurnosti na putu u Renaultu sadrži 4 ose:


Spriječiti


Renault oprema svoja vozila sistemima za pomoć u vožnji čiji je cilj da se pomogne vozaču da uoči događanja i da bolje odgovori uslovima vožnje (ograničivač brzine, vizuelni i zvučni alarm za slučaj da sigurnosni pojasevi nisu vezani) i da ga informišu o stanju vozila (sistem za kontrolu pritiska u gumama, kontrolne lampice).

Ispraviti


Sva vozila Renault imaju opremu koja omogućava ispravljanje grešaka u vožnji: sistem protiv blokade točkova (ABS s EBV-om), pomoć pri naglom kočenju (AFU), kontrola putanje (ESP), sistem protiv proklizavanja (ASR), varijabilni servoupravljač.

Zaštititi


Svako vozilo ima vrhunsku zaštitnu opremu. Struktura šasije upija udarce uz očuvanje kabine. Pojačana struktura kabine dizajnirana je kao zaštitna ćelija za putnike. Bočni vazdušni jastuci za glavu i tijelo garantuju zaštitu putnika u kabini.

Senzibilizovati


Tokom 2000. godine Renault je pokrenuo međunarodnu operaciju “Sigurnost za sve". Ona okuplja i mobiliše roditelje, učitelje i djecu oko jednostavnog cilja: školovanja, senzibilizovanja i edukacije mladih o sigurnosti na putu - naučiti ih kako se treba ponašati u saobraćaju.
Pokrenuta 2005. godine u 17 zemalja, "Sigurnost za sve" je najveća operacija promocije sigurnosti na putu koju je ikada sprovodio neki proizvođač automobila.