Renault TWINGO

Motori i performanse

Motor pozadi

100% prednost


Performanse

Uživajte u vožnji

Motor Sce 70

Motor Sce 70

Štedljiv i efikasan, moj benzinski motor od 70 KS osvaja grad, odlično usklađen sa ručnim mjenjačem koji glatko mijenja svih svojih 5 brzina.
Motor Sce 70 sa Stop & Start

Motor Sce 70 sa Stop & Start

Vrijedno poštovanja! Sa prosječnom potrošnjom goriva od 4,2 l/100 km (u mješovitoj vožnji) i 95 g emisije CO2/km, benzinski motor Sce 70 Stop&Start čuva okolinu … i vaš novčanik. Što se tiče ručnog mjenjača, on omogućava glatkio mijenjanje svih 5 brzina. 


Izjasnite se.
Motor ENERGY Tce 90

Motor ENERGY Tce 90

Stvoren za put, motor Energy TCe 90 turbo vam obezbjeđuje glatka startovanja i ubrzanja, uz veliku pomoć ručnog 5-stepenog mjenjača. Što se tiče upravljanja, ono je još agilnije zahvaljujući  varijabilnom servoupravljaču. Benzinski motor sa ručnim mjenjačem.
Tako je lako krenuti na uzbrdici!

Tako je lako krenuti na uzbrdici!

Kretanje na uzbrdici? Nema više straha od gašenja motora ili kretanja unazad…Twingo ostaje zalepljen za put 2 sekunde kada sklonite nogu sa papučice kočnice. Dvije sekunde je dovoljno da spokojno startujete.
Zadovoljstvo u konstantnoj brzini

Zadovoljstvo u konstantnoj brzini

Volim da vozim slobodnog duha: izabrana brzina - funkcija regulator - ili maksimalna brzina - funkcija limiter - moj regulator-limiter brzine i komande na volanu će se pobrinuti za sve. 
Stop & Start

Stop & Start


Kada se vi zaustavite i motor se također ugasi. A ponovno se pokreće automatski čim pritisnete kvačilo. Sistem stop & start je genijalan jer manje zagađuje, manje prlja i stvara manje buke...


Kretanje, zaustavljanje, ponovno kretanje... da izdrži zahtjeve gradske vožnje, elektropokretač i sistem ubrizgavanja su ojačani.

Da li ste spremni da vam TWINGO učini lijepom svaku vožnju?

Otkrijte njegove tehničke karakteristike