TALISMAN Grandtour

Karakteristike

Vožnja, podržana tehnologijom

Tehnologije za pomoć u vožnji

Renault Talisman Grandtour je opremljen naprednim tehnologijama koje vas upozoravaju u slučaju opasnosti.
- Upozorenje za nenamerno skretanje iz vozne trake
- Upozorenje za sigurnosnu razdaljinu
- Upozorenje za vozila u mrtvom uglu
- Upozorenje za prekoračenje brzine sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova
- Sistem za pomoć pri parkiranju sa senzorima napred, pozadi i bočno
- Kamera za vožnju unazad

Neke čak sasvim rade umjesto vas!
- Sistem Easy Park Assist
- Automatsko prebacivanje između dugih i kratkih svjetala
- Regulator brzine sa kontrolom sigurnosne razdaljine
- Aktivno naglo kočenje

Sistem Easy Park Assist

Sa sistemom Easy Park Assist parkiranje će postati formalnost. Pustite sistemu da izmeri parking prostor i odredi smer vožnje. Sistem zatim upravlja volanom, a vama ne preostaje ništa drugo nego da pritiskate pedalu gasa i kočnice kao i da mjenjate stepen prenosa. Zahvaljujući senzorima smeštenim na prednjem i zadnjem delu automobila i na njegovim bokovima, zaštićen je sa svih strana.

Sistem ozvučenja Bose® Surround

Doživite muziku po mjeri vozila Renault Talisman Grandtour. 12 zvučnika visokih performansi sistema ozvučenja Bose® Surround vam pruža bogat i uravnotežen zvuk i objezbjeđuje autentičnu reprodukciju svih nijansi emitovane muzike. Sistem je napravljen po meri da vas na putovanjima prati izuzetno živa muzika koja u vama budi snažne osećaje. 

Diodna dnevna svjetla i funkcija osvjetljenja u krivinama

Da biste na putu uvek bili vidljivi, naši inženjeri su unapredili osvjetljenje vozila koje u velikoj meri čine svjietleće diode LED: njima su opremljena dnevna, kratka, duga, poziciona i kočiona svjetla kao i pokazivači pravca. Diodna svjetla pružaju 20 % veće osvjetljenje nego uobičajene halogene sijalice i duži vek trajanja, troše manje energije i doprinose prepoznatljivom izgledu automobila Renault Talisman Grandtour. Pri vožnji u slabo osvjetljenom području sa brzinom ispod 40 km/h imaćete u krivinama bolju vidljivost zahvaljujući funkciji za osvjetljenje u krivinama koja je dodata svjetlima za maglu.

Elektrohromatski retrovizor

Elektrohromatski unutrašnji retrovizor automobila Renault Talisman Grandtour sprečava da vas zaslepi sunce ili svjetla drugog vozila. Vašim očima pruža idealnu udobnost danju i noću.

Kartica slobodnih ruku

Iskoristite inovativne funkcije nove kartice slobodnih ruku automobila Renault Talisman Grandtour: scenario dobrodošlice, otvaranje i zatvaranje prtljažnika pri punim rukama, određivanje položaja vozila aktiviranjem svjetlosnog signala ...Pored toga za pokretanje motora nije potrebno da stavljate ključ, dovoljno je da pritisnete dugme „Start“ i stisnete pedalu kočnice.

Head up ekran

Zahvaljujući Head up prikazivaču podataka nećete više morati da sklanjate pogled sa puta. Prikazuje vašu stvarnu brzinu vožnje i brzinu koju ne smete da prekoračite. Prikazuje takođe osnovna navigaciona uputstva koje prenosi multimedijalni sistem R-LINK 2 da biste znali kada treba da skrenete, a da pri tom ne skrećete pogled. Tako lakše pribavljate potrebne informacije, a vožnja je sigurnija i opuštenija.

Intuitivan tablet računar R-LINK 2 sa internet vjezom*

*Internet vjeza trenutno nije dostupna u Crnoj Gori

Prilagodljivost R-Link 2 do najsitnijih detalja

Svim funkcijama automobila Renault TALISMAN Grandtour možete intuitivno da upravljate preko vjelikog 8,7-inčnog (22 cm) tablet računara R-LINK 2*. Možete da sačuvate do 6 profila, tako da svaki korisnik može odmah da podesi svoje multimedijalne sadržaje i postavke navigacionog sistema ili sistema za pomoć u vožnji. Ulaznu stranicu, auto radio, navigacioni sistem, klima uređaj, podešena sjedišta, sistem MULTI-SENSE itd. možete da podesite direktno preko ekrana na dodir ili obrtnog centralnog dugmeta i tako stvorite okruženje po svojoj meri.
* Serijski ili opciono, u zavisnosti od nivoa opreme

Pojednostavite vrijeme koje provodite za volanom.

Iskoristite brojne funkcije, raspoređene u različite rubrike. Sistem R-LINK 2 vam omogućava aktiviranje navigacije TomTom, pristup multimedijalnim sadržajima, telefoniranje slobodnih ruku preko Bluetootha i čitanje SMS poruka. U rubrici „Vozilo“ možete da promenite svoje postavke i parametre sistema za pomoć pri vožnji. U prodavnici R-LINK Store možete dodatno da obogatite multimedijalni sistem desetinama raspoloživih aplikacija za automobile.

Iskoristite multimedijalni sistem svog automobila.

Nije potrebno da ažurirate imenik. Multimedijalni sistem R-LINK 2 se zahvaljujući povezivanju Bluetooth automatski sinhronizuje sa vašim pametnim telefonom, odmah pošto uđete u automobil. USB priključci u prednjem i zadnjem delu automobila, slot za SD karticu, ulaz Aux za eksterne uređaje... dostupno je sve što vam je potrebno da napunite prenosive uređaje i dijelite svoje multimedijalne sadržaje. Za maksimalnu sigurnost tokom vožnje možete multimedijalnim sistemom da upravljate glasom. Sa funkcijama SMS to Speech i Text to speech možete da saznate sadržinu vaših SMS poruka i e-pošte, a da ne skrenete pogled sa puta. U automobilu Renault TALISMAN Grandtour vaša udobnosit i sigurnosti je optimizovana više nego ikada ranije.

Prodavnica R-Link Store

Obogatite doživljaj vožnje aplikacijama iz prodavnice R-LINK Store koje su dizajnirane posebno za to da vam olakšaju vožnju. Prodavnici možete da pristupite direktno iz automobila Renault TALISMAN Grandtour ili tako što ćete se povezati na nalog Moj Renault*. Nudimo vam: 1-godišnju internet vjezu sa besplatnim pristupom uslugama TomTom Traffic i ažuriranim mapama Evrope. Dobićete takođe 3 meseca besplatnog pristupa uslugama Coyote Series* i informacije u realnom vremenu o opasnostima na vašim putovanjima.
*Internet vjeza trenutno nije dostupna u Crnoj Gori


Sigurnost i pomoć u vožnji

Visio System, koji budno prati događanja oko vas

Sistem "Visio System" vam objezbjeđuje najbolje tehnologije za pomoć u vožnji. Ovaj inovativni sistem je opremljen kamerom, postavljenom na gornjem delu vetrobranskog stakla i tehnologijom koja analizira podatke, a u slučaju opasnosti upozorava vas preko 3 uređaja:
- upozorenje za prekoračenje brzine sa prepoznavanjem saobraćajnih znakova,
- upozorenje za nenamernu promenu vozne trake,
- automatskim prebacivanjem između dugih i kratkih svjetala Visio System neprekidno prilagođava osvjetljenje vašeg automobila Renault TALISMAN Grandtour situacijama. Tako se automatski uključuju kratka svjetla kada ulazite u naselje ili kada vam ide u susret drugo vozilo.

Upozorenje za sigurnosnu razdaljinu i aktivno naglo kočenje (AEBS)

Izbegnite naglo kočenje. Upozorenje za sigurnosnu razdaljinu vas upozorava ako se suviše približite vozilu koje se kreće ispred vas. Ako sistem detektuje opasnost od sudara, automatski se uključi aktivno naglo kočenje koje aktivira rad kočnica.

Upozorenje za vozila u mrtvom uglu

Ne treba više da strahujete od mrtvih uglova. Renault TALISMAN Grandtour vas svjetlosnim signalom u spoljašnjim retrovizorima upozorava na prisutnost vozila u jednom od mrtvih uglova, koje detektuje pomoću senzora koji su postavljeni na obe strane branika.

Sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici

Krenite bez problema i na strmom terenu! Renault TALISMAN Grandtour je opremljen tehnologijom koja sprečava pokretanje vozila unazad ili gašenje motora pri kretanju na uzbrdici. Senzor detektuje nagib puta i objezbjeđuje nepomičnost vašeg automobila 2 sekunde tako da možete udobno da se pokrenete.

Regulator brzine sa kontrolom sigurnosne razdaljine i HUD prikazivač podataka

Pojednostavite vožnju! Prekidačem na volanu možete da podesite brzinu vožnje uz pomoć regulatora brzine sa kontrolom sigurnosne razdaljine. Ova tehnologija omogućava da se brzina vožnje automatski prilagođava prema udaljenosti do vozila koje se kreće ispred vas*. Preko HUD prikazivača podataka možete da saznate sve informacije o vožnji, a da ne skrećete pogled sa puta.
*Djeluje pri brzinama većim od 30km/h.

Sigurnost vaše djece na najvišem nivou

U automobil Renault TALISMAN Grandtour možete jednostavno da montirate 2 sedišta za decu poslednje generacije. Na zadnjoj klupi su 2 pričvršćivača ISOFIX kompatibilna sa novim standardom i-Size. Vaša djeca tako putuju sasvim sigurno. Ako vaša sedišta za djecu nisu opremljena sa pričvršćivačima ISOFIX, možete u vozilo da montirate 3 standardna sedišta za djecu koja možete da pričvrstite sa 3 sigurnosna pojasa.

Video sadržaj

Video galerija


MULTI-SENSE i 4CONTROL: doživite vožnju svim čulima.


Cijene i specifikacije