Renault ESPACE

Motori i performanse

Efikasni motori

Efikasnost

Ponovo otkrijte zadovoljstvo u vožnji i smanjite potrošnju goriva zahvaljujući aerodinamičnom dizajnu, umjerenoj težini i energetskoj efikasnosti motora ESPACE-a.

Kapaciteti su plod naših 35-godišnjih iskustava u oblasti automobilskog sporta i ostvareni su na bazi stručnog znanja naših konstruktora i našeg poznavanja tehnologija za smanjenje potrošnje goriva, kao što je na primer smanjenje zapremine motora, tzv. downsizing.

Renault ESPACE

Tehnologija Twin Turbo za elastičnu vožnju i bolju odzivnost

Otkrijte tehnologiju Twin Turbo motora Energy dCi 160.

Na nižim obrtajima motora turbopunjač male inercije obezbeđuje efikasan rad ovog motora, dok dodatni turbopunjač preuzima zadatak pri višim obrtajima. Za elastičnu i žustru vožnju kao i snažno ubrzanje iskoristite veliki obrtni moment koji je dostupan u veoma kratkom roku.
Renault ESPACE Motor

Energy TCe 200 EDC – savršena harmonija između udobnosti i sportskog karaktera

Želite li odgovarajući benzinski motor? Nudimo vam odlično rešenje s novim motorom Energy TCe 200! 


Potiče od naših motora R.S. i sa dodatnim poboljšanjima stavlja akcenat na žustrosti i izrazitim osećanjima. Posebno je efikasan kod ESPACE-a, kome omogućava dinamičnu i agilnu vožnju. Možete sebi takođe da priuštite smelo ubrzanje, koje vam omogućava novi sedmostepeni automatski mjenjač "EDC" sa dvostrukim kvačilom i kratkim rasponom prenosa. Motor Energy TCe 200, automatski mjenjač EDC, način rada Sport pri sistemu Multi-Sense® … prisutno je sve, kako biste doživeli uzbudljivo iskustvo u vožnji.
Renault ESPACE Motor

Energy dCi 160 EDC s tehnologijom Twin Turbo – osećaji pod kontrolom

Otkrijte nove osećaje s motorom Energy dCi 160 EDC povezanim s tehnologijom Twin Turbo.


Odlikuju ga elastičan rad i odzivnost koji obezbjeđuju neuporedivu udobnost tokom vožnje. Automatski mjenjač "EDC" sa dvostrukim kvačilom koji obezbjeđuje elastičnost i udobnost, dodatno naglašava osjećaj fluidne vožnje. Ova tehnološka rešenja, sposobnost i efikasnost ESPACE-a Energy dCi 160 EDC pozicioniraju u sam vrh ponude na tržištu.
Renault ESPACE Motor

Energy dCi 130

Želite motor koji istovremno nudi udobnost i ekonomičnost?

Odlučite se za motor Energy dCi 130 sa šestostepenim ručnim mjenjačem.

Performanse

Renault ESPACE

Automatski mjenjač "EDC" sa dvostrukim kvačilom, koji mijenja sve


Da bi vas vožnja sa novim ESPACE-om oduševila, naši konstruktori motora su razvili automatski menjač sa novim upravljačkim mehanizmom Shift-by-Wire.


Ovo rešenje, koje potiče iz Formule 1, poboljšava preciznost i elastičnost pri promenama zahvaljujući boljoj kontroli pritiska. Odsustvo mehaničke veze omogućilo je ugradnju pažljivo dizajniranih dijelova kao što je plutajuća centralna konzola i kompaktna ručica mjenjača preuzeta iz sveta vazduhoplovstva.

Renault ESPACE

Upotrebljiva aerodinamika

Renaultovi inženjeri i dizajneri su zajedničkim naporima ostvarili poboljšanje aerodinamike ESPACE-a od skoro 10 % u poređenju sa njegovom starijom verzijom. Ovo poboljšanje smanjuje potrošnju goriva, naročito kod vožnje autoputem.
Renault ESPACE Euro NCAP

Pet zvjezdica za Renault ESPACE na Euro NCAP-ovom testu sudara

Umjetnost stvaranja snažnog utiska


Renault ESPACE ostvario je pet zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP-a, nezavisnog tijela za ocjenu pasivne sigurnosti. Rezultat je ostvaren uprkos postroženim kriterijima, i novi je dokaz Renaultove stručnosti u području pasivne sigurnosti.

Renault ESPACE ostvario je ukupan rezultat od 81 posto i šesnaesti je Renaultov model koji je zaslužio pet zvjezdica na ispitivanju Euro NCAP-a.
Osim ove potvrde automobilske industrije, Renault ESPACE odlikuju sigurna vozna svojstva, ponajprije zahvaljujući brojnim tehnologijama za upozoravanje vozača i zaštitu putnika koje pridonose vrhunskim obilježijma aktivne sigurnosti tog modela.

Da li ćete dopustiti da vas zavede ESPACE?