Tri sedišta napred

Kangoo Express tri sjedišta naprijed
Nazad
3 prednja sjedišta
 
 
 

Novost u paleti Kangoo Express, opcija s tri prednja sjedišta dostupna je sa:
- sve tri dužine: od Compacta (ekskluzivno u kategoriji kompaktnih dostavnih vozila) do Maxija s većim teretnim prostorom;
- svim nivoima opreme. Ta opcija idealna je za poslovne korisnike koji povremeno moraju da prevezu dva putnika, a da pritom ne izgube korisnu zapreminu vozila.
Tri prednja sjedišta sastoje se od vozačevog sjedišta i klupe s dva mjesta, pri čemu se srednje sjedište koristi prema potrebi. Vožnja je još udobnija i prijatnija zahvaljujući brojnim poboljšanjima u unutrašnjosti (na primjer oblogama vrata i ručnoj kočnici), a nasloni suvozačevih sjedišta i dalje se preklapaju kako bi se mogla iskoristiti najveća utovarna dužina.
Prilagodljivost unutrašnjeg prostora
 
 
 

U ponudi sve tri dužine od Compacta do Maxija s većim teretnim prostorom (osim Z.E.), Kangoo Express Compact jedino je kompaktno dostavno vozilo koje nudi tu mogućnost.
Vrlo raznovrsna ponuda pregradnih zidova: puna zastakljena ili nezastakljena, pokretna mrežasta s preklopnim suvozačevim sjedištem.
Praktičnost
 
 
 

Nasloni klupe s dva mjesta sklapaju se posebno pa omogućavaju prijevoz dugih predmeta (do 2,38 m) ili mogu poslužiti kao pisaći stočić.
Prostoru za odlaganje ispod klupe zapremine do najviše 15 litara pristupa se vrlo lako.
Udobnost
 
 
 

Kangoo s tri prednja sedišta omogućava suvozaču u sredini da noge drži u ravnini karlice.
Obloge desnih vrata malo su udubljene radi veće udobnosti putnika. Širina je povećana u verziji sa dva sjedišta sa 1317 mm na 1353 mm.  Ručna kočnica i pretinac za odlaganje na podu su prilagođeni.