ISKUSTVO VOZNJE

Prilagodite svoje iskustvo vožnje i udobnosti
Back
Sistem Renault Multi-Sense®
 
 
 
 
 

Cjelovita paleta osjećaja

S novim Espaceom Renault istražuje novu dimenziju užitaka u vožnji: užitka koji će Vas posve obuzeti. Još više uzbudljivih osjećaja i doživljaja na izbor vozača. Jeste li raspoloženi za sportsku vožnju, bezbrižnost, sposobnost?

Nova Renault-ova tehnologija nazvana Multi-Sense® omogućava promjenu odziva vozila u skladu s Vašim raspoloženjem i trenutkom. Sistem Multi-Sense®, koji djeluje kao dirigent orkestra, nadzire i prilagođava sve tehnološke sisteme novog Espacea.

Svi sistemi rade u potpunom skladu, od odziva vozila do ventilacije u unutrašnjosti, izraženiji zvuk motora ili jača rasvjeta, svoje osjećaje sad ćete doživljavati intenzivnije. Vi upravljate njima.
Odaberite način rada sistema 4control®
 
 
 

Renault-ova ekskluzivna inovacija, podvozje 4control® s upravljanjem svim točkovima poboljšava okretnost, upravljivost i ležanje vozila na putu.

Podvozje 4Control® u gradskoj vožnji okreće zadnje točkove za bolju upravljivost na malim brzinama. Na otvorenom putu sistem upravljanja svim točkovima poboljšava ležanje vozila na putu prilagođavanjem odziva točkova u skladu s prijanjanjem točkova i položajem upravljača.
Podesivo vješanje
 
 
 

Podvozje 4Control djeluje u skladu s podesivim vješanjem. Sistem svojim senzorima kontinuirano nadzire uslove na puitu i trenutno namješta vješanje u skladu s odabranim načinom vožnje sistemom Multi-Sense®, kako bi garantovao udoban rad vješanja i čvrsto prjianjanje na podlogu.
Ambijentalno osvijetljenje
 
 
 

Ventilacija u vozilu usklađuje se s Vašim načinom vožnje i prilagođava Vašim željama namještanjem:
- boje ambijentalnog osvijetljenja: zelena, plava, žuta, crvena, ljubičasta
- načina prikaza podataka i boje ekrana za nadzor
- zvuka motora
- intenziteta masažne funkcije Vašeg sjedišta
- načina rada klima-uređaja